‘Callboys’ krijgt Nederlandse remake

Op het Franse televisiefestival Mip is bekendgemaakt dat Callboys een Nederlandse remake krijgt. Het productiehuis Vincent TV Productions heeft daarvoor de rechten gekocht. Welke acteurs de vier callboys zullen spelen, is nog niet beslist. De regisseur is wel al bekend, dat is acteur Dennis van de Ven.

Woestijnvis heeft nóg een hit te pakken op het festival. ‘Een zeer gewild format dit jaar is Hotel Römantiek (uit te spreken: reumantiek) waarin 20 single vrouwen en mannen van boven de 60 de Zwitserse Alpen intrekken in de hoop een nieuwe partner te vinden’, schreef de Nederlandse krant AD gisteren.

Willem Stellamans, die Woestijnvis vertegenwoordigt in Cannes, bevestigt die interesse. ‘Ik mag nog niet zeggen wie precies, maar er zijn al tien opties genomen en in één land heeft een zender getekend. Twee grote landen staan op het punt dat te doen.’

De opnames van de buitenlandse versies van Hotel Römantiek vinden plaats in het Zwitserse hotel dat ook in de Vlaamse versie het decor was en Woestijnvis zal ter plaatse de productie voor zijn rekening nemen. ‘Al zal dat niet in alle landen afdwingbaar zijn’, beseft Stellamans.

U wil onze betalende artikels lezen maar nog geen abonnement nemen? Meld u aan en proef gratis van  plus-artikels.

Lees gratis ›

Geen betaalgegevens nodig