Zulte Waregem claimt Europese duels wel in Regenboogstadion te mogen spelen
Foto: Twitter Zulte Waregem
De Licentiecommissie van de Koninklijke Belgische Voetbalbond (KBVB) kende Zulte Waregem woensdag een licentie voor Europees voetbal (en Belgisch profvoetbal) toe, maar Essevee moet zijn Europese thuiswedstrijden afwerken in het Daknamstadion van Lokeren. De bekerwinnaar spreekt dat tegen en claimt zijn Europa League-wedstrijden wel in het Regenboogstadion te mogen afwerken.

"Betreffende de infrastructuur, neemt de Licentiecommissie akte van het feit dat de club er zich toe verbonden heeft, ingeval zij uit zou komen in UEFA-clubcompetities, haar wedstrijden af te werken in de installaties van het Daknamstadion in Lokeren", schrijft de Licentiecommissie in het dossier van Zulte Waregem.

Verbouwingswerken

Toch is Essevee, dat zich als bekerwinnaar verzekerde van de voorrondes van de Europa League, ervan overtuigd dat het zijn Europese duels aan de Gaverbeek speelt. "Geen zorgen! Essevee speelt volgend jaar Europees voetbal in het Regenboogstadion", tweette de club woensdagavond.

Zulte Waregem is bezig met verbouwingswerken aan het Regenboogstadion. Om zekerheid in te bouwen, mocht het eigen stadion toch niet tijdig klaar geraken, verbond de club er zich toe te spelen op Daknam. Essevee is al zeker van de poulefase van de Europa League en heeft tot medio september om de werken af te ronden. Er moeten extra zitjes worden geplaatst en vooral de persvoorzieningen moeten uitgebreid worden. Voor het overige zou het enkel gaan om kleine renovaties en schilderwerken. Zulte Waregem maakt zich sterk dat alles tijdig in orde komt, de controleurs volgen de vorderingen op de voet op.

"Tijdelijk alternatief"

"Om te voldoen aan de licentievoorwaarden moet iedere club over een stadion van UEFA-categorie 4 beschikken. Aangezien het Regenboogstadion bij het indienen van het licentiedossier niet voldeed aan alle infrastructuurcriteria, ging Essevee op zoek naar een tijdelijk alternatief. Het management van de club vond in Sporting Lokeren een bondgenoot om dit administratief probleem op te lossen. Essevee is Sporting Lokeren en de Stad Lokeren dan ook heel dankbaar voor hun medewerking", voegt de club daaraan toe op zijn website.

"Zulte Waregem toonde echter altijd de duidelijke intentie om wedstrijden in de Europese competities af te werken in het eigen stadion. Alle openstaande punten worden in het tussenseizoen weggewerkt, waardoor de poulewedstrijden in de Europa League met honderd procent zekerheid kunnen worden georganiseerd in het Regenboogstadion. Zowel de Pro League als de Koninklijke Belgische Voetbalbond werden ook in die zin ingelicht." .