Tottenham maakt onwaarschijnlijke comeback, Liverpool doet slechte zaak
Foto: Photo News

Tottenham Hotspur kroop op bezoek bij Swansea door het oog van de naald. Routledge (11.) leek de thuisploeg lang de volle buit te bezorgen, maar Alli (88.), Son (90.+1) en Eriksen (90.+4) zetten de scheve situatie in extremis recht en zorgden voor de 1-3 eindstand. Tottenham-Belgen Jan Vertonghen, Toby Alderweireld en Mousa Dembélé speelden de hele match.

Liverpool heeft thuis een slechte zaak gedaan tegen Bournemouth. Afobe (7.) scoorde vroeg voor de bezoekers, maar Coutinho (40.) en Rode Duivel Divock Origi (59.) met een kopbal brachten de score op 2-1. King (87.) sleepte laat toch nog een punt uit de brand voor de bezoekers. Simon Mignolet en Origi speelden de hele match.

Crystal Palace ging met 3-1 de boot in bij Southampton. Christian Benteke (31.), die heel de match speelde, bracht de bezoekers op 0-1, maar via goals van Redmond (45.), Yoshida (84.) en Ward-Prowse (85.) hield Southampton de punten thuis.

Chelsea blijft in de stand aan kop met 72 punten, zeven meer dan eerste achtervolger Tottenham. Liverpool (60 punten) staat derde, voor Manchester City (58 punten). Crystal Palace (31 punten) is zestiende.