Alex Dowsett pakt leiding met tijdritwinst in de Ronde van de Sarthe
Archieffoto Foto: AP

Alex Dowsett (Movistar) heeft woensdag de tijdrit in de 65e editie van de Ronde van de Sarthe (cat. 2.1) gewonnen. De Brit legde het parkoers van 6,8 kilometer in Angers af in 7:49, acht seconden sneller dan zijn Spaanse ploegmaat en Europees kampioen tijdrijden Jonathan Castroviejo. De Fransman Arthur Vichot werd derde op tien seconden. Dowsett slaat een dubbelslag en neemt ook de leiderstrui over van de Fransman Justin Jules, die dinsdag de openingsrit won.

De Britse tijdritkampioen legde het traject af aan een gemiddelde van 52,196 kilometer per uur. Het is voor Dowsett de eerste overwinning van het seizoen. Zijn vorige zege dateert van juli vorig jaar, toen hij de tijdrit in de Ronde van Polen won. In mei 2015 was Dowsett even houder van het werelduurrecord. Hij verbeterde destijds de afstand van de Australiër Rohan Dennis, maar moest het record in juni 2015 al afstaan aan zijn landgenoot Bradley Wiggins.

In de stand heeft Dowsett twee seconden voorsprong op Vichot. Castroviejo is op acht seconden derde. De Franse rittenkoers eindigt vrijdag.