Kan je maar niet kiezen tussen een iPhone en een Android-telefoon? Hoeft ook niet meer. Een Israëlische startup legt momenteel de laatste hand aan de Eye, een hoesje voor de iPhone met een ingebakken Android-smartphone.

Met de via Kickstarter gefinancierde Eye heb je twee telefoons tegelijk op zak: aan de voorkant je vertrouwde iPhone, aan de achterzijde een toestel met Android 7.1 Nougat, een 5-inch Full-HD AMOLED-scherm en heel wat onvermoede extra’s. Zo is het hoesje uitgerust met Qi-technologie waardoor je beide telefoons draadloos kan opladen (cover en iPhone zijn geconnecteerd via de Lightning-aansluiting). Een eigen accu van 2800mAh zorgt er bovendien voor dat er op geen enkel moment stroom van de iPhone wordt afgetapt.

Extra geheugen

De Eye voegt ook een geheugenkaartslot aan de iPhone toe. Een speciale app kopieert je foto’s en video’s snel naar een microSD-kaartje (tot 256 GB), zodat je op de iPhone weer ruimte kan vrijmaken voor nieuwe opnames. Via een app als ES File Explorer heb je trouwens ook aan de Android-zijde toegang tot de gekopieerde bestanden.

Bezitters van een iPhone 7 (Plus) zullen dan weer blij zijn met de klassieke 3,5 mm hoofdtelefoonaansluiting die dankzij de Eye terugkeert. Nog van de partij: een IR-blaster die van de cover een universele afstandsbediening maakt, NFC-technologie (sneller draadloos koppelen met speakers en andere apparaten), een always-on display dat bijvoorbeeld je notificaties of de tijd weergeeft, en selfies in hoge kwaliteit. Het beeld van de hoofdcamera wordt door de Eye namelijk slim gedupliceerd op het Android-scherm.

De vernuftige cover is vanaf augustus verkrijgbaar voor de iPhone 6, 6s, 7 en de grotere Plus-versies van deze modellen, in zwart en wit. Met de goedkoopste uitvoering van de Eye ($ 119 via Kickstarter, daarna $ 189) heb je geen toegang tot het gsm-netwerk – althans niet via de Android-kant. Het duurdere 4G-model ($ 149 via Kickstarter, daarna $ 229) is wél een volwaardige mobiele telefoon en heeft zelfs ruimte voor twee simkaarten. Zo kan je tot drie verschillende telefoonnummers door elkaar gebruiken.

U wil onze betalende artikels lezen maar nog geen abonnement nemen? Meld u aan en proef gratis van  plus-artikels.

Lees gratis ›

Geen betaalgegevens nodig