TV-tips. Drugs, drank, muziek en kinderen
Frances Bean Cobain, Courtney Love en Kurt Cobain. Foto: IMAGEGLOBE

Drie knappe documentaires op televisie vanavond en een film die een documentaire zou kunnen zijn.

1. PANO

Eén 21.25-22.05 uur

We hebben nog geen minuut gezien van deze reportage die Nic Baltazar maakte voor het actuamagazine Pano, maar qua onderwerp is het er wel pal op. Hij onderzoekt in hoeverre de prestatiedruk bij jongeren tussen 14 en 25 jaar voor stress zorgt.

2. COBAIN: MONTAGE OF HECK

Caz 20.40-22.55 uur

Drugs en drank en muziek verbonden Kurt Cobain met zijn vrouw Courtney Love. Het werd schrijnend toen ze een kind kregen. Deze poëtische documentaire op basis van onder meer privétapes haalt de Nirvana-frontman van zijn voetstuk, zonder zijn artistieke genialiteit van tafel te vegen.

3. ZERO DARK THIRTY

Q2 22.30-23.05 uur

Deze perfect gefilmde reconstructie van de zoektocht naar Osama Bin Laden is razend spannend. En Jessica Chastain speelt op verbluffende wijze de hoofdrol.

4. THE BORNEO CASE

NPO2 23 uur

Het oerwoud op Sarawak, een Maleise deelstaat op het eiland Borneo, is bijna volledig gekapt. Vooral de voormalige eerste minister van Sarawak heeft persoonlijk miljarden dollars verdiend aan de illegale ontbossing en corruptie. Het geld is verdwenen naar buitenlandse geheime rekeningen en fondsen. Deze documentaire volgt vier activisten, op zoek naar dat bloedgeld.

U wil onze betalende artikels lezen maar nog geen abonnement nemen? Meld u aan en proef gratis van  plus-artikels.

Lees gratis ›

Geen betaalgegevens nodig