Eneco Tour gaat verder onder nieuwe naam
Foto: BELGA

De Eneco Tour, de belangrijkste meerdaagse wielerwedstrijd in België en Nederland, ondergaat een naamsverandering. De wedstrijd, die elk jaar in augustus wordt gereden, zal vanaf de editie van deze zomer de Binckbank Tour gaan heten. De vertrouwde witte leiderstrui zal ook vervangen worden door een groen exemplaar.

BinckBank, een Nederlandse online beleggingsbank, heeft een contract van vijf jaar getekend om titelsponsor van de wedstrijd te worden. Eneco was sinds de eerste editie in 2005 altijd titelsponsor geweest van het evenement. Behalve de naamsverandering en de nieuwe leiderstrui zijn er weinig aanpassingen gemaakt aan de BinckBank Tour: de race vindt nog steeds plaats over zeven etappes en zal zoals gewoonlijk in augustus gereden worden.

Topevenement in Nederland en België

Organisator Golazo, die ook instaat voor onder andere de Baloise Belgium Tour en de Zesdaagse van Gent, is tevreden over de nieuwe titelsponsor. “Het is prachtig om zien dat een merk als BinckBank zich voor lange tijd aan deze unieke wedstrijd wil verbinden", stelt CEO Bob Verbeeck. "We zijn er de voorbije twaalf jaar in geslaagd de enige WorldTour-rittenkoers in België en Nederland te doen uitgroeien tot één van de absolute topevenementen in beide landen. Met BinckBank hebben we nu een partner die de continuïteit verzekert en waarmee we de wedstrijd nog verder kunnen uitbouwen."

De editie van 2017 vertrekt in het Nederlandse Breda op maandag 7 augustus en zal op zondag 13 augustus eindigen met een vertrouwde aankomst bergop op de Muur van Geraardsbergen. De andere aankomsten zijn in Venray, Leidschendam, Ardooie, Lanaken, Sittard-Geleen en Houffalize. Vorig jaar won Niki Terpstra het eindklassement. Er zijn drie recordhouders met elk twee eindzeges: José Ivan Gutierrez, Edvald Boasson Hagen en Tim Wellens.