Première nieuwe Shia LaBeouf trekt maar één kijklustige

Afgelopen weekend ging in Groot-Brittannië de nieuwste film met Shia LaBeouf in première. Dat de kaartjesverkoop tegenviel, is een understatement.

In Man Down speelt acteur Shia LaBeouf, die u kunt kennen uit de Transformer-films of van zijn anti-Trumpkunst, een Amerikaanse soldaat die na zijn terugkeer uit Afghanistan op zoek gaat naar het gezin waarvan hij is vervreemd. Het drama ging afgelopen weekend in première in een vestiging van Reel Cinemas in de Britse stad Burnley. Tegelijk werd de film ook ‘on demand’ gelost, en volgende maand staan ook DVD en Blu-ray op de planning.

Maandag liet het vooraanstaande meetbedrijf ComScore weten dat Man Down’s openingsweekend maar liefst 7 Britse ponden in het laatje had gebracht. Welgeteld één iemand leek het dus de moeite te hebben gevonden om LaBeouf’s nieuwste in première mee te maken. ‘Dat moet een soort wereldrecord zijn’, denkt Paul Dergarabedian, senior analist bij ComScore.

Met een geschat vermogen van 25 miljoen dollar, moet LaBeouf het al even niet meer van ticketverkoop hebben. De man begon zich de laatste jaren dan ook steeds meer bezig te houden met meer alternatieve projecten. Soms met succes - denk aan indiefilm American Honey - soms niet, zoals nu. Al kan het natuurlijk dat de immense media-aandacht voor deze gênante verkoopcijfers Man Down alsnog succesvol maken, natuurlijk.

U wil onze betalende artikels lezen maar nog geen abonnement nemen? Meld u aan en proef gratis van  plus-artikels.

Lees gratis ›

Geen betaalgegevens nodig