Gucci heeft zinnen gezet op Boboli-tuinen in Firenze
Foto: Getty Images

De Grieken waren niet geïnteresseerd in twee miljoen euro om de Akropolis te renoveren, dus pompt het Italiaanse modehuis Gucci dat geld in een project dichter bij huis: de Giardino di Boboli, het park achter de Pitti-paleizen in Firenze. Weliswaar in ruil voor een catwalkshow.

Gucci stelt eind mei zijn nieuwste cruisecollectie voor en had dat graag gedaan op de Akropolis in Athene, in ruil voor twee miljoen euro die kon worden gebruikt voor de renovatie van het eeuwenoude monument. Maar daar hadden de Grieken geen interesse in. Nadat het modehuis en zijn centen wandelen werd gestuurd, vond Gucci een B-plan dichter bij huis.

Het defilé zal nu plaatsvinden in de Giardino di Boboli, het park achter de Pitti-paleizen in Firenze met sculpturen en fonteinen uit de zestiende eeuw, dat toebehoort aan het Uffizimuseum. Het is tevens de eerste keer dat daar modellen zullen paraderen. Voor niets gaat de zon op: Gucci heeft beloofd twee miljoen euro te investeren in de restauratieplannen van de Boboli-tuinen.

Het is bovendien een symbolische keuze, want het modehuis werd in 1921 door Guccio Gucci opgericht in Firenze. ‘We zijn erg tevreden met de hulp van Gucci met deze renovatie, die nieuw leven zal geven aan de tuinen en ze opnieuw op de kaart zal zetten als het Italiaanse antwoord op Versailles’, aldus Uffizi-directeur Eike Schmidt.