Topmodel Bella Hadid is ‘trotse moslima’
Foto: AFP

Je zou het niet snel verwachten van Bella Hadid, die wel eens in een weinig verhullende outfit op de rode loper verschijnt, maar het topmodel vertelt in een interview dat ze met trots deel uitmaakt van de moslimgemeenschap.

In een interview met Porter Magazine vertelt Bella Hadid, wier naam iedereen plots kende nadat ze in een erg weinig verhullende jurk op de rode loper van Cannes verscheen, waarom het inreisverbod van president Donald Trump een persoonlijke impact op haar had.

‘Mijn vader was een vluchteling toen hij voor het eerst naar de Verenigde Staten kwam’, aldus de 20-jarige Hadid. Mohamed Hadid werd geboren in Nazareth en bouwde in de VS een carrière uit als vastgoedontwikkelaar.

Zijn religie liet hij niet achter toen hij de oceaan overstak, en die deelde hij ook met zijn kinderen Bella, Gigi en Anwar (samen met de Nederlandse Yolanda Foster, een voormalig model), die alle drie het mooie weer maken als model. ‘Mijn vader is altijd gelovig geweest, en hij bad samen met ons. Ik ben trots om moslim te zijn’, vertelt Hadid.

‘Ik heb een erg diverse achtergrond en heb fantastische ervaringen beleefd over de hele wereld. Ik heb geleerd dat we allemaal maar mensen zijn, en we allemaal respect en vriendelijkheid verdienen. Dat mogen we niemand afnemen louter op basis van hun afkomst.’