Nieuw album van Asterix en Obelix op komst
Foto: AFP

Er komt een 37ste album van de avonturen van Asterix. In (Asterix en de race door de Laars' trekt de Galliër met zijn onafscheidelijke partner Obelix naar het antieke Italië. Het album, bedacht en getekend door Jean-Yves Ferri en Didier Conrad, zal op 19 oktober in de winkelrekken liggen, maar werd woensdag al voorgesteld op de jeugdboekenbeurs in Bologna.

In januari raakte al bekend dat Asterix en zijn kompaan opnieuw hun Gallisch dorp zouden verlaten voor een buitenlands avontuur, woensdag raakte nu ook bekend naar waar: Italië.

'Italië is niet alleen Caesar, Rome en het Colosseum!', laten de tekenaars optekenen in een persbericht. 'We beseften dat het voor Asterix en Obelix tijd werd om een beter idee te krijgen hoe Italië er echt uitzag. En dat zal Albert Uderzo leuk vinden, want zijn familie komt oorspronkelijk uit Venetië.' Die Albert Uderzo, de originele tekenaar van de Franse strip, viert overigens dit jaar zijn 90ste verjaardag.

Het 37ste album zal in meer dan twintig talen verschijnen. Ferri en Conrad namen overigens ook de twee vorige albums - 'Asterix bij de Picten' uit 2013 en 'De papyrus van Caesar' uit 2015 - voor hun rekening.

Van de avonturen van Asterix gingen wereldwijd ongeveer 370 miljoen exemplaren over de toonbank.

U wil onze betalende artikels lezen maar nog geen abonnement nemen? Meld u aan en proef gratis van  plus-artikels.

Lees gratis ›

Geen betaalgegevens nodig