Ivanka Trump heeft haar eerste interview gegeven sinds ze assistent van de president is geworden. Daarin zegt ze dat ze het niet altijd met hem eens is.

In het openbaar heeft Ivank Trump haar vader nog niet tegengesproken, maar ze zegt dat ze haar ongezouten mening in privé uit.

‘Wanneer ik het oneens ben met mijn vader, weet hij dat en geef ik mijn mening in alle openheid’, zegt ze in het interview met CBS. ‘Wanneer ik het eens ben, steun ik de agenda volledig.’

Over welke kwesties ze haar vader niet volgt, zegt ze niets.

Ivanka Trump wordt ook gevraagd of zij en haar man, Jared Kushner, ‘medeplichtig’ zijn in het Witte Huis, een verwijzing naar een parodie van Saturday Night Live met Scarlett Johansson (zie video onderaan).

‘Als medeplichtig een kracht voor het goede willen zijn en een positieve impact willen maken betekent, dan ben ik medeplichtig. Ik hoop dat na verloop van tijd duidelijk wordt dat ik mijn werk goed heb gedaan, en veel belangrijker, dat de regering van mijn vader een succes zal zijn.’

Ivanka Trump is de oudste dochter van Donald Trump en heeft een eigen kantoor in de westelijke vleugel van het Witte Huis. Ook krijgt ze toegang tot geheime informatie. Ze krijgt wel geen officiële functie en ook geen salaris. Bij het bezoek van de Duitse bondskanselier mocht ze zelfs naast Merkel plaatsnemen.

Haar echtgenoot, Jared Kushner, is topadviseur van zijn schoonvader.

Bekijk de parodie met Scarlett Johansson:

U wil onze betalende artikels lezen maar nog geen abonnement nemen? Meld u aan en proef gratis van  plus-artikels.

Lees gratis ›

Geen betaalgegevens nodig