Make-upartiest van Kim Kardashian verklapt de grootste beautyblunders

De Amerikaanse Mario Dedivanovic is make-upartiest van de sterren en mag onder meer Kim Kardashian een vriendin noemen. Hij heeft in zijn jarenlange carrière al heel wat trends zien passeren en wordt de pioneer van het contouren genoemd, maar in de Britse krant The Daily Mail doet hij een boekje open over de blunders op het vlak van beauty.

De foute fond de teint

Een klassieker, maar nog te vaak een misser volgens Mario is de verkeerde fond de teint kopen die veel lichter of donkerder is dan je eigen huidtint. 'Probeer een fond de teint uit in een ruimte met natuurlijk daglicht om het reële effect te zien.'

Slordige eyeliner

De make-upartiest heeft ook een hekel aan eyeliner die te onzorgvuldig werd aangebracht en een beetje vervaagt, of erger nog: uitloopt. 'Gebruik altijd eerst een waterproof oogpotlood en ga er dan pas over met vloeibare eyeliner', adviseert hij.

Te aanwezige wenkbrauwen

Volgens de man is het ook geen zicht als je jouw wenkbrauwen te sterk bijkleurt. 'Werk met een wenkbrauwpotlood in dezelfde kleur als je wenkbrauwen en glijdt er zachtjes mee over je haartjes. Je mag ook één tint lichter gaan. Blend met een wenkbrauwborstelje om de look te verzachten.

De trend van het moment

Mario, die een patent heeft op contouren, laat ook weten dat contouren een beetje passé is. Anno 2017 is natuurlijke make-up het van het. Het resultaat mag er zelfs een tikje glossy uitzien om de nadruk te leggen op een gezonde, frisse uitstraling. Denk aan glossy lippen, een natuurlijke glow op de wangen en oogleden. Over de manier van aanbrengen is hij duidelijk: blenden is dé manier, want zo valt je make-up nauwelijks op. 'Blend werkelijk alles wat je op je gezicht aanbrengt. Het zal je manier van opmaken en het resultaat in positieve zin veranderen.