Jongeren in Marollenwijk bekogelen Brusselse politie
Foto: Photo News

In de Brusselse Marollenwijk heeft een groep jongeren maandagavond de politie bekogeld toen die wou tussenkomen om enkele verdachten op te pakken.

Het ging om een drietal jongeren die in een wagen hadden ingebroken en een brandblusser hadden leeggespoten op straat. De drie konden ingerekend worden en zijn ter beschikking gesteld van het Brusselse parket. Dat meldt het parket dinsdag.

Maandagavond zag een politie-inspecteur een 30-tal jongeren samentroepen in de Pieremansstraat en de rust verstoren. Even later zag de inspecteur ook hoe de deur van één wagen openstond en twee van de jongeren zich zeer zenuwachtig gedroegen terwijl ze van het voertuig wegliepen. Een van beiden bleek een kassei in de hand te hebben en de inspecteur zag dat één van de ruiten van de wagen ingeslagen was.

Leeggespoten brandblusser

Een derde jongere nam daarop de kassei over en gooide die in de achterruit van het voertuig, waarna de jongeren de koffer opendeden en er twee bakken uit stalen en vervolgens ook de brandblusser uit het voertuig haalden en die op straat en in de wagen leegspoten.

De politie-inspecteur verwittigde zijn collega’s maar toen de patrouillevoertuigen ter plaatse kwamen, gingen de drie jongeren die in de wagen hadden ingebroken, op de loop terwijl hun kompanen de politie bekogelden met stenen en flessen. Twee van de drie auto-inbrekers en een van de stenengooiers konden opgepakt worden en werden ter beschikking gesteld van het parket.

U wil onze betalende artikels lezen maar nog geen abonnement nemen? Meld u aan en proef gratis van  plus-artikels.

Lees gratis ›

Geen betaalgegevens nodig