‘Ultieme Springsteencollectie’ te koop voor 7,5 miljoen
Een oud adresboekje, onder meer met het telefoonnummer van de inmiddels overleden saxofonist Clarence Clemons. Foto: Moments in Time

Een collectie Bruce Springsteen memorabilia die door het veilinghuis ‘de ultieme Springsteencollectie’ genoemd wordt, kunnen liefhebbers voor een schamele 7,5 miljoen dollar in huis halen.

De meest recente aanbieding van veilinghuis Moments in Time is er eentje om diep voor in de buidel te tasten. Maar wie 7,5 miljoen dollar op overschot heeft en fan is van Bruce Springsteen, kan nu wel de slag van zijn leven slaan. Sinds kort staat er immers een collectie van meer dan 300 stuks Springsteengerelateerde memorabilia te koop.

Volgens Moments in Time ceo Gary Zimet is de eigenaar van de collectie met zijn verzameling begonnen toen hij de wagen kocht waarin Bruce Springsteen ‘Born to Run’ schreef. ‘Het is ongelofelijk dat één persoon zo’n verzameling bijeen heeft gesprokkeld’, aldus de ceo.

In de collectie zitten heel wat handgeschreven liedjesteksten, onder meer van ‘Rosalie’, ‘Born in the U.S.A.’ en ‘Tenth Avenue Freeze-Out’. Maar de koper haalt daarnaast ook de T-shirt in huis die Springsteen droeg op de hoes van The River, het document waardoor Springsteen niet naar Vietnam moest om er oorlog te voeren, een gitaar die door Springsteen en zijn E-Street Band gesigneerd is, en ‘heel veel meer’.

Over de totaalprijs valt volgens Zimet niet te onderhandelen, maar in een gesprek met Billboardverklaarde hij wel dat hij indien nodig wel wil overwegen om bepaalde items apart te verkopen.

U wil onze betalende artikels lezen maar nog geen abonnement nemen? Meld u aan en proef gratis van  plus-artikels.

Lees gratis ›

Geen betaalgegevens nodig