Philippe Gilbert start niét in Parijs-Roubaix:
Foto: Belga
Philippe Gilbert komt zondag niet aan de start in Parijs-Roubaix. Dat meldt zijn ploeg Quick-Step: "De Belgische kampioen zal eerst even van welverdiende rust genieten, alvorens hij later deze maand weer in actie komt."

Meteen na afloop van zijn indrukwekkend nummer in de Ronde van Vlaanderen weerklonk alom de roep om Gilbert ook aan de start van Parijs-Roubaix te laten komen. Ook Gilbert zelf liet de deur op dat moment nog op een kier: “We gingen er normaal vanavond (zondagavond, nvdr.) over praten, maar nu gaan we eerst even nagenieten. Het zou leuk zijn dat Tom er zijn vijfde kassei wint en dat ik tot zijn succes kan bijdragen. Ik deed dat nog maar één keer, tien jaar geleden dan nog.”

Manager Patrick Lefevere was echter al langer geen voorstander. Geen wonder dus dat Quick-Step nu beslist dat Gilbert niet aan de start komt: "Na zijn overwinning van afgelopen zondag heeft Philippe, samen met de ploeg, beslist om niet deel te nemen aan de 115de editie van Parijs-Roubaix. Op die manier kan hij focussen op de Ardennen-klassiekers, die pas in het tweede deel van de maand april op het programma staan."

Gilbert: "Tom heeft alle steun nodig, maar..."

"Parijs-Roubaix heeft een magnetische aantrekkingskracht op me, maar ik zal dit jaar niet deelnemen", aldus Gilbert. "Ik heb nood aan een break, zodat ik goed kan herstellen en me richten op de Ardennen. Daar zal ik deel uitmaken van een heel sterke ploeg, samen met Julian (Alaphilippe, nvdr.) en Dan (Martin, nvdr.)."

Her en der werd geopperd dat Gilbert als luxehelper voor ploegmaat Tom Boonen moest deelnemen, aangezien Boonen afgelopen zondag nog een cruciale rol speelde in de zege van Gilbert in de Ronde van Vlaanderen. Maar zo ziet Gilbert het zelf niet: "Ik heb nog maar één keer meegereden in Roubaix, lang geleden in 2007, en voor zo'n wedstrijd heb je ervaring nodig. Tom heeft alle steun nodig die hij kan krijgen in zijn laatste deelname daar, want een sterk team is een heel belangrijke factor in Parijs-Roubaix. Ik wens hem het allerbeste."

Ook Patrick Lefevere denkt er zo over: "Meteen na zijn prachtige zege in de Ronde was de verleiding om Philippe aan de start te brengen groot, zeker aangezien hij er zelf ook zo over dacht. Maar we hebben samengezeten, goed nagedacht en beslist dat het beter is voor hem om wat te rusten, en dan weer te beginnen trainen richting de Ardennenklassiekers, waar zijn ervaring en kracht heel nuttig zullen zijn."

De eerstvolgende wedstrijd waarin Gilbert aan de start komt, zal bijgevolg op 12 april de Brabantse Pijl zijn. Daar won de Belgische kampioen al in 2011 en 2014.