TV-TIPS. Jeroen Meus krijgt les in gezond verstand
Foto: Photo News

Wie van diepgaande gesprekken tijdens het koken houdt, kan terecht bij Jeroen Meus. In een Frans dorpje ontmoet hij vier oudere en ongetrouwde broers. Wie meer actie zoekt, kan kiezen tussen Sylvester Stallone en Nicolas Cage.

1. GOED VOLK

Eén 20.35-21.35 uur

Jeroen Meus klopt in het Noord-Franse dorp Berten aan bij de Verbaeres, vier oudere broers die nooit getrouwd zijn. Meus krijgt er lessen in filosofie en gezond verstand.

2. 2DOC: ERFENIS

NPO 2 23.00-00.20 uur

Documentairemaker Joris Postema maakt een docu over zijn vriend Daan van der Elsken. Die gaat postuum het gesprek aan met zijn vader, de wereldberoemde fotograaf en cineast Ed van der Elsken. Daan lijkt meer op Ed dan hij zou willen en ziet hem ook als hoofdoorzaak van de manische depressiviteit die hem al vijftien jaar teistert. Toch doet hij een verrassende ontdekking.

3. DAYLIGHT

VTM 22.35-0.35 uur

Sylvester Stallone is nooit een echte knapperd geweest, maar in 1996 zag hij er beslist beter uit dan nu. In, klassieke oude rampenfilms als deze is Stallone op zijn best.

4. THE SORCERER’S APPRENTICE

Q2 20.35 - 22.35 uur

In een ver en duister verleden ziet tovenaar Balthazar hoe zijn leermeester Merlijn wordt verraden door zijn goede vriend Horvath. Die doet een beroep op de kwade heks Morgana om Merlijn uit de weg te ruimen. Veronica, een andere leerlinge van Merlijn en Balthazars grote liefde, offert zichzelf op om Morgana tegen te houden. Net voor hij sterft, geeft Merlijn Balthazar een magische ring die zijn opvolger zal aanduiden.

U wil onze betalende artikels lezen maar nog geen abonnement nemen? Meld u aan en proef gratis van  plus-artikels.

Lees gratis ›

Geen betaalgegevens nodig