Sea Life Blankenberge verwelkomt pinguïnkuiken
Foto: Sea Life Blankenberge

Sea Life Blankenberge is sinds dinsdagochtend een kleine pinguïn rijker. Dat meldt het marien park kort na de geboorte van het jong.

Heuglijk nieuws in Blankenberge met de geboorte van de jonge pinguïn. Het kuiken is de telg van Markie en Usher die al voor de twaalfde keer ouder zijn geworden. Ook Sea Life is tevreden want het werkt aan een kweekprogramma voor Humboldtpinguïns, een bedreigde diersoort.

Het kuikentje weegt 87 gram. ‘De baby heeft een gezond gewicht, we verwachten een normale groei’, vertelt Manu Potin, hoofd dierenverzorger. ‘De eerste veertig dagen van haar leven zal de babypinguïn nog binnen moeten blijven, onder de vleugels van z’n ouders. Zodra de donzen vacht van het kuiken plaats heeft gemaakt voor waterdichte veren kan hij/zij naar buiten’, vertelt Potin. Pas na deze periode zal het kuiken ook te zien zijn voor het publiek.

Het geslacht is nog niet duidelijk. Uiterlijk is er amper verschil. Er komt een DNA-test aan te pas om geslacht te bepalen.

De kans is groot dat het kuiken straks speelkameraadjes krijgt, want er zijn nog vier bevruchte eieren die naar alle verwachting nog deze maand zullen uitkomen.

U wil onze betalende artikels lezen maar nog geen abonnement nemen? Meld u aan en proef gratis van  plus-artikels.

Lees gratis ›

Geen betaalgegevens nodig