Civiele Bescherming ruimt olie op kanaal op
Foto: dji

De Civiele Bescherming van Liedekerke is dinsdagmiddag gestart met de opruiming van de zware, ruwe olie die maandag in de vooravond aangetroffen is op het kanaal Leuven-Dijle ter hoogte van Tildonk.

Toen de brandweer maandagavond rond 18 uur ter plekke arriveerde, dreef er verspreid over een afstand van 500 meter op verschillende plaatsen een dikke laag zware, ruwe olie op het water. De Civiele Bescherming is inmiddels ter plaatse aangekomen met het nodige materiaal om de verzamelde smurrie op te scheppen en op te zuigen.

Maandagavond legde de hulpdienst al een dam aan om de smurrie bijeen te drijven. Het goedje is naar alle waarschijnlijkheid afkomstig van een schip. Het is echter nog onduidelijk over welk schip het gaat.

Het is nog onduidelijk wat de gevolgen zijn voor het in het water aanwezige gevogelte en visbestand. Dieter Van Haecken van de Leuvense brandweer stelt dat hij tot dusver nog geen dode dieren heeft opgemerkt. ‘De aard van de aangetroffen olie doet vermoeden dat deze afkomstig is van een schip’, bevestigt ook Van Haecke.

U wil onze betalende artikels lezen maar nog geen abonnement nemen? Meld u aan en proef gratis van  plus-artikels.

Lees gratis ›

Geen betaalgegevens nodig