In Hollywood werd afgelopen weekend de rode loper uitgerold voor de derde editie van de Fashion Los Angeles Awards. Onder meer Nicki Minaj en Kim Kardashian West stalen er de show.

Voor het derde jaar op rij verwelkomde West Hollywood afgelopen zondag het kruim van de modewereld en een handvol andere beroemdheden. In het Sunset Tower Hotel vonden immers de Fashion Los Angeles Awards plaats, een evenement waar ontwerpers, stylisten, fotografen en celebrities voor modeverwezenlijkingen in de bloemetjes gezet worden.

De prijzenshow werd dit jaar gepresenteerd door popster Nick Jonas. Hij reikte onder meer de prijs voor ‘beste ontwerpdebuut’ uit aan topmodel Gigi Hadid, en de award voor ‘opkomend talent’ aan Paris Jackson, de dochter van de overleden popster Michael Jackson.

Reality-icoon Kim Kardashian reikte dan weer de hoofdprijs - ‘Creative of the Year’ - uit aan fotograaf Mert Alas, met wie ze frequent samenwerkt. ‘De grappigste persoon die ik in mijn hele leven ontmoet heb’, noemde ze hem. Wat later gaf zangeres Nicki Minaj een opzwepende speech over het harde leven van een celebrity. ‘Je hebt flinke ballen nodig om als beroemdheid te kunnen falen en vergissingen te maken’, sprak de pas gekroonde ‘Fashion Rebel’.

Na afloop van de show waren modejournalisten het er overigens over eens: zangeres Fergie maakte de grootste modeblunder van de avond. Oordeelt u gerust zelf:

Nicki Minaj: 'Het is niet gemakkelijk om een celebrity te zijn'
Het jurkje van Fergie viel het minst in de smaak. Foto: AFP