‘Trump-sponsor probeerde geheime communicatie met Poetin op te zetten’
Donald Trump. Foto: BELGAIMAGE

Erik Prince, oprichter van huurlingenleger Blackwater die banden heeft met Amerikaans president Donald Trump, heeft nog voor diens inauguratie een getrouwe van Russisch president Vladimir Poetin ontmoet. Dat stelt de Washington Post.

Rond 11 januari, negen dagen voor de inhuldiging van president Trump, zou Erik Prince volgens Europese en Arabische bronnen van de Washington Post twee dagen naar de Seychellen getrokken zijn. Daar hadden de Verenigde Arabische Emiraten een ontmoeting geregeld met een naaste medewerker van Russisch president Poetin.

De Emiraten zouden toegezegd hebben om de ontmoeting te regelen, in een poging om Rusland ervan te overtuigen de relatie met Iran, ook in Syrië, af te bouwen. In ruil zouden de Verenigde Staten dan de sancties tegen Rusland stevig afzwakken.

‘Trump-sponsor probeerde geheime communicatie met Poetin op te zetten’
Erik Prince. Foto: ASSOCIATED PRESS

Ondernemer Prince verdiende miljarden aan overheidscontracten toen zijn bedrijf Blackwater voor de regering-Bush werkte in de Irak-oorlog. Hij droeg 250.000 dollar bij aan de Trump-campagne. Prince is ook de broer van minister van Onderwijs Betsy DeVos. Hij heeft geen officiële rol in de Amerikaanse regering, maar zou zich op de Seychellen wel voorgesteld hebben als officieus door de president gestuurd.

De Post citeert Amerikaanse overheidsmedewerkers die erkennen dat de ontmoeting op de Seychellen deel uitmaakt van het onderzoek dat de FBI voert naar Russische inmenging in de Amerikaanse verkiezingen. De FBI wilde geen commentaar geven.

U wil onze betalende artikels lezen maar nog geen abonnement nemen? Meld u aan en proef gratis van  plus-artikels.

Lees gratis ›

Geen betaalgegevens nodig