Opklaringen en droog weer
Foto: Jimmy Kets

Na het optrekken van de ochtendnevel en de mist, krijgen we dinsdag afwisselend opklaringen en wolkenvelden. Later komen er stapelwolken. Op een lokale bui na blijft het wel droog. De maxima liggen tussen 12 graden in Hoog-België en 16 graden in Vlaanderen, zo voorspelt het KMI.

We krijgen de rest van de week grijze dagen met veel bewolking en gemiddelde temperaturen. Vanaf het weekend wordt opnieuw zacht, tot 18 of 19 graden, en meer zon. Dat meldt het KMI.

Dinsdag is het eerst nog eerst zonnig, later komen er stapelwolken. Het is zacht, met maxima rond 16 graden. In de avond en nacht is er toenemende bewolking.

Woensdag wordt een vrij bewolkte dag. We beginnen de dag lokaal met nevel of een mistbank. Geleidelijk aan verschijnen er vanuit het noorden meer opklaringen. In de namiddag wisselen overal zwaarbewolkte momenten af met opklaringen. Het wordt minder zacht, met maxima tussen 9 en 13 graden.

Na het optrekken van de eventuele nevel, is het donderdagochtend bewolkt met plaatselijke opklaringen. In het oosten van het land kan er een bui vallen. In de loop van de dag neemt de bewolking toe en groeit de kans op wat gedruppel. 's Avonds wordt het dan stilaan licht bewolkt en op de meeste plaatsen droog. Maxima van 6 tot 9 graden in de Ardennen en rond 10 of 11 graden in de andere streken.

Vrijdagochtend zijn er ten zuiden van Samber en Maas nog brede opklaringen mogelijk. Elders is het dan reeds zwaarbewolkt. In de loop van de dag verwachten we overal lage wolken waaruit, vooral in het oosten van het land, een buitje kan vallen. De maxima liggen in de buurt van 12 of 13 graden in het centrum van het land.

Het weekend brengt dan eindelijk hogere temperaturen en meer zon: zaterdag begint wel nog grijs maar er verschijnen in de loop van de dag brede opklaringen vanuit het westen. De maxima liggen rond 14 graden bij een zwakke, veranderlijke wind. Zondag wordt een mooie zonnige en zachte dag met maxima in het centrum rond 16 graden.

U wil onze betalende artikels lezen maar nog geen abonnement nemen? Meld u aan en proef gratis van  plus-artikels.

Lees gratis ›

Geen betaalgegevens nodig