Klassiek dak of stalen constructie?
Foto: © Save the Roof - Save Schuman

Op het Schumanplein in Brussel staat een oud gebouw met een klassiek dak dat dringend aan renovatie toe is. De eigenaar wil er een ‘spuuglelijke’ stalen constructie overheen zetten, maar dat zien actievoerders niet zitten. ‘Dat laten we niet gebeuren met het enige klassieke dak aan het Schumanplein’, zeggen ze aan Bruzz.

De actievoerders dienden eerder al een klacht in tegen de verbouwing, maar die werd in hoger beroep uitgesteld naar later dit jaar. Daarom startten ze een petitieom het dak te redden. Als ze 5.000 handtekeningen halen, kan het probleem naar het Brussels Parlement. Voorlopig staat de teller op 150 handtekeningen. De groep hoopt over drie weken naar het parlement te kunnen trekken.

Keuze

Het gebouw dateert al uit 1928. De eigenaar kon kiezen tussen een volledige renovatie van het dak, of een stalen constructie om het gebouw te beschermen tegen verval. ‘Jammer genoeg koos hij voor de tweede optie, ook al kost dat meer. Daar snappen we niets van’, zegt initiatiefneemster Esther Visser. De actiegroep wil de boodschap verder verspreiden via Facebook en Twitter, maar ook via zijn er flyeracties. Ondertussen zijn de nodige bouwvergunningen in orde en staat het gebouw al in de steigers.

U wil onze betalende artikels lezen maar nog geen abonnement nemen? Meld u aan en proef gratis van  plus-artikels.

Lees gratis ›

Geen betaalgegevens nodig