Het parket van Brussel gaat ervan uit dat de bestuurder van de bestelwagen die deze ochtend crashte op het Viaduct van Vilvoorde, minderjarig is. Hij werd van zijn vrijheid beroofd en wordt verhoord door de jeugdrechter. Er is een opsporingsonderzoek gestart wegens mensensmokkel. Vijf van de veertien inzittenden zijn nog in levensgevaar.

Vannacht omstreeks 3 uur merkte de wegpolitie een bestelwagen met Duitse nummerplaat op die tegen de rijrichting reed op de autosnelweg ter hoogte van Nijvel. De bestuurder maakte rechtsomkeert in de richting van de Brusselse ring en werd daarbij achtervolgd door verschillende politiewagens.

Tijdens die achtervolging verloor hij de controle over zijn voertuig en botste tegen de middenberm van het viaduct van Vilvoorde. Hierop zou het busje door de vangrail gereden zijn en enkele meters naar beneden getuimeld.

De 14 inzittenden, onder wie twee minderjarigen, raakten allemaal gewond en werden naar het ziekenhuis gebracht om er te worden verzorgd. ‘Twee minderjarigen en drie meerderjarigen verkeren nog in levensgevaar’, zegt Denis Goeman, substituut-procureur des Konings bij het Brusselse parket. ‘Ze worden momenteel geïdentificeerd.’

De veertien mensen zouden illegaal in het land verblijven. De dienst vreemdelingenzaken werd op de hoogte gebracht.

De bestuurder had geen papieren bij zich, maar het parket gaat ervan uit dat hij minderjarig is. De jongeman werd van zijn vrijheid beroofd en wordt verhoord door de jeugdrechter.

Het parket van Brussel is een opsporingsonderzoek gestart wegens mensensmokkel en kwaadwillige belemmering van het verkeer.

Door het ongeval raakten twee van de drie rijstroken versperd. Dat zorgde voor lange files tijdens de ochtendspits. Het Vlaams Verkeerscentrum gaf zelfs het advies om weg te blijven van de Brusselse Ring. Omstreeks kwart voor acht waren de drie rijstroken opnieuw beschikbaar, maar de hinder hield nog geruime tijd aan.

U wil onze betalende artikels lezen maar nog geen abonnement nemen? Meld u aan en proef gratis van  plus-artikels.

Lees gratis ›

Geen betaalgegevens nodig