Trump verzekert Poetin telefonisch ‘volledige steun’
Foto: AP

De Amerikaanse president Donald Trump heeft maandagavond in een telefoongesprek met de Russische president Vladimir Poetin de bomexplosie in de metro van Sint-Petersburg veroordeeld. Hij bood zijn hulp aan bij het opsporen van de daders.

Trump ‘uitte zijn diepste medeleven met de slachtoffers en hun dierbaren, en met het Russische volk’, zo klonk het in een verklaring van het Witte Huis die na het telefoongesprek werd gepubliceerd.

De Republikein bood Rusland ook de volledige steun van de Amerikaanse regering aan bij het reageren op de aanval en het straffen van de verantwoordelijken’. De leiders waren het ook eens over het feit dat ‘terrorisme beslist en snel verslagen moet worden’, klonk het in de verklaring.

Eerder maandag noemde Trump de mogelijke aanslag een ‘vreselijke zaak’. ‘Het gebeurt overal ter wereld. Het is absoluut een vreselijke zaak’, zei hij aan reporters.

De ontploffing vond plaats tussen twee ondergrondse stations in Sint-Petersburg, en eiste elf mensenlevens. De aanval werd nog niet opgeëist.