Bij een zwaar ongeval op de Brusselse binnenring ter hoogte van Koningslo (Vilvoorde) zijn dinsdagochtend drie mensen levensgevaarlijk gewond geraakt. Het ongeval veroorzaakte zware verkeershinder.

Volgens het Vlaams Verkeerscentrum deed het ongeval met een bestelwagen zich dinsdagmorgen nog vóór 4 uur voor. De bestelwagen had een Duitse nummerplaat en was aan het spookrijden. Daarom werd het voertuig opgemerkt door de politie. Na een achtervolging crashte de bestelwagen op het viaduct van Vilvoorde.

Op het viaduct zou de bestelwagen de politiewagen proberen rammen hebben, waardoor de bestuurder de controle over het stuur verloor. Het busje ging door de vangrail en tuimelde naar beneden. Van de vijftien inzittenden raakten drie mensen levensgevaarlijk gewond, waaronder twee kinderen. De elf andere inzittenden zijn lichtgewond. De politie probeert nu te achterhalen wie de inzittenden zijn.

Door het ongeval raakten twee van de drie rijstroken versperd. Dat zorgde voor lange files tijdens de ochtendspits. Het Vlaams Verkeerscentrum gaf zelfs het advies om weg te blijven van de Brusselse Ring. Omstreeks kwart voor acht waren de drie rijstroken opnieuw beschikbaar, maar de hinder hield nog geruime tijd aan.

U wil onze betalende artikels lezen maar nog geen abonnement nemen? Meld u aan en proef gratis van  plus-artikels.

Lees gratis ›

Geen betaalgegevens nodig