'Digital first' heeft heel wat sectoren van ons leven opgeëist, en toch is drukkunst springlevend. Dat wordt ook nog eens extra in de verf gezet op drukdrukdruk, een grafiekfestival tijdens het eerste weekend van mei dat ruim vijftig activiteiten organiseert in Vlaanderen en Brussel.

Op 6 en 7 mei zullen overal in Vlaanderen en Brussel drukateliers volop in de weer zijn in kader van het tweedaagse festival drukdrukdruk. Kunstwerkt, dat ook al het tekenfestival The Big Draw organiseerde, zet hiermee grafiek volop in de kijker. Met de activiteiten willen ze niet alleen ingewijden bereiken, ook wie niet vertrouwd is met grafiek, is meer dan welkom om de wereld van zeefdruk en andere druktechnieken te ontdekken.

Staan onder meer op het programma: een zeefdrukworkshop in het atelier van Gezeever in Antwerpen, Shichio Minato, professor aan de Fukui University in Japan, die in de Gentse Academie komt vertellen over zijn werkwijze en in Brussel zet Tipozero de deuren van het atelier open en kan je als bezoeker kennismaken met traditionele druktechnieken. Maar ook buiten de grootsteden valt er genoeg te beleven, van Oostende tot Genk.

Het hele programma vind je terug op de website van drukdrukdruk.