De Russische president Vladimir Poetin heeft zijn medeleven betuigd aan de nabestaanden van de slachtoffers bij de ontploffing in de metro van Sint-Petersburg. Hij zei dat onderzoek snel de oorzaak van de ontploffing zal bepalen, waarbij voorlopig tien doden en vijftig gewonden vielen.

Volgens de Russische president worden verschillende hypotheses onderzocht, ook terrorisme. ‘De oorzaken zijn onduidelijk, daarom is tet te vroeg om hier over te spreken, het onderzoek zal dat uitwijzen’, aldus de president.

De Russische president zei verwittigd te zijn door de speciale diensten over de ontploffing in de metro. ‘Ik heb al gesproken met de hoofden van de speciale diensten en de directeur van de federale veiligheidsdienst (FSB)’, zei hij. Volgens hem zullen de ordehandhavers alles in het werk stellen om de oorzaak van de ontploffing te achterhalen.

Poetin reageert op explosie Sint-Petersburg
Foto: AP

Poetin ontmoette maandag in de buurt van Sint-Petersburg de Wit-Russische president Aleksander Loekasjenko. Ook die laatste betuigde zijn medeleven.