Regerend landskampioen Dragons heeft zondag op de negentiende speeldag in de Audi Hockey League met 2-1 gewonnen van Racing Brussel. Dankzij de zege vergroot Dragons zijn voorsprong op eerste achtervolger Racing tot vier punten en daarmee is de Antwerpse club voor volgend seizoen quasi zeker van deelname aan de Euro Hockey League (EHL) en moet er al veel gebeuren om de club over drie speeldagen aan het einde van de reguliere competitie van de leidersplaats te houden.

In deze editie van de EHL is Racing overigens de tegenstander van Dragons in de achtste finales. Herakles, de nummer vier in de stand, is weer een stapje dichterbij de play-offs en dat ondanks een 2-5 thuisnederlaag tegen Leuven.

Eerste achtervolger Léopold verloor immers met 2-1 uit bij Braxgata, dat zich van het behoud verzekerde. Antwerp verloor met 1-3 van Beerschot en is zo zeker van de degradatie. Ook Wellington, dat met 7-3 onderuitging bij Orée, speelt volgend seizoen niet meer in de hoogste afdeling. Waterloo Ducks blijft derde na een 1-3 zege tegen Molenbeek.

U wil onze betalende artikels lezen maar nog geen abonnement nemen? Meld u aan en proef gratis van  plus-artikels.

Lees gratis ›

Geen betaalgegevens nodig