Van Lierde finisht als zevende in Ironman Zuid-Afrika, Hoffman verlengt titel
Foto: BELGA

Frederik Van Lierde is zondag op de zevende plaats geëindigd in de Ironman in het Zuid-Afrikaanse Port Elizabeth.

De winnaar van 2015 legde de 3,8 kilometer zwemmen, 180 kilometer fietsen en de marathon af in 8u19:08 en was zo 20:29 trager dan de Amerikaanse winnaar Ben Hoffman (7u58:39), die zijn titel kon verlengen. De Duitser Nils Frommhold (7u59:30) en de Brit David McNamee (8u07:31) mochten mee het podium op.

Van Lierde werd een tiental dagen geleden op training in Zuid-Afrika aangevallen en beroofd door een groepje tieners, waarna hij naar het ziekenhuis moest worden overgebracht. “Dat incident heeft toch zijn sporen nagelaten”, schreef Van Lierde op Twitter. “Ik heb geprobeerd dat te negeren, maar ik had de hele dag af te rekenen met rug- en hoofdpijn, waardoor ik niet genoeg kracht kon ontwikkelen. Mijn volharding heeft me toch nog naar de streep gebracht. Ik ben dan ook teleurgesteld met mijn zevende plaats.”

Bij de vrouwen ging de zege naar de Zwitserse Daniela Ryf (8u47:01). Zij haalde het van de Finse Kaisa Lehtonen (8u2:25) en de Britse Susie Cheetham (9u04:48). Alexandra Tondeur werd zevende in 9u26:28.

Wist je dat je ook zonder abonnement elke maand 3 betalende  plus-artikels kunt lezen?

Lees gratis ›

Vul je e-mailadres en wachtwoord in