Chris Van Woensel pakt winst in Rallye Vins de Champagne
Foto: BELGA

De Belg Chris Van Woensel heeft zondag de overwinning gepakt in de Rallye Vins de Champagne in het Franse Epernay, meetellend voor het Franse Divisie 2-kampioenschap. In zijn Mitsubishi Lancer WRC was hij na dertien klassementsproeven sneller dan de DS3 WRC’s van de Fransen Raphaël Bouchy en Jean-Charles Beaubelique.

Van Woensel kwam zaterdag na de tweede proef aan de leiding toen de eerste leider Quentin Giordano in zijn Peugeot 208 R5 tegen een gevel knalde en moest opgeven. De Belg bouwde met enkele sterke tijden zijn voorsprong op de achtervolgers gestaag uit en ging met een voorsprong van 42 seconden op Dominique Rebout (Peugeot 208 R5) slapen.

Rebout ging zondagochtend echter ook van de baan zodat Van Woensel plots een geruststellende voorsprong had op de rest en kon denken aan controleren. Met een besttijd op de slotproef zette hij zijn dichtste achtervolger, Raphaël Bouchy, op ruim een minuut. Jean-Charles Beaubelique werd derde op 1:41.1.

Een tweede Belg, Mathieu Lapaille, zette zijn Peugeot 207 op plaats 28, en eindigde daarmee derde in klasse F2/14.

Een andere Belg, Eric Cunin in een Mitsubishi Lancer Evo9, werd zevende op net geen 4 minuten van de eindwinnaar. Een derde Belg, Mathieu Lapaille, zette zijn Peugeot 207 op plaats 28, en eindigde daarmee derde in klasse F2/14.