Tweede plaatsen voor Bart Swings en Sandrine Tas in halve skeelermarathon Berlijn
Foto: BELGA

De halve marathon van Berlijn voor skeeleraars heeft de Belgische deelnemers twee tweede plaatsen opgeleverd. Bart Swings moest de Fransman Ewen Fernandez voor zich dulden. Sandrine Tas werd op de streep geklopt door de Duitse Katharina Rumpus.

Aan de wedstrijd in de Duitse hoofdstad namen 1500 skaters deel. Fernandez legde de ruim 21 kilometer af in 30 minuten en elf seconden. Dat is 24 seconden sneller dan de Nederlander Gary Hekman, de winnaar van vorig jaar. De start van Swings was verrassend. Aanvankelijk wilde Swings pas over een paar weken de skeelers aantrekken. Twee weken geleden beëíndigde de student uit Leuven met de wereldbekerfinale in Stavanger het schaatsseizoen en daarna zou hij een paar weken rust nemen. Het mooie weer en de aantrekkelijke wedstrijd in Berlijn deden hem echter van mening veranderen.

Tas kon bij de vrouwen haar zege van vorig jaar niet herhalen. Toen was de studente uit Oostende in de sprint Josie Hofmann uit Duitsland en Rumpus te snel af. Dit keer liet Rumpus zich niet verrasen door de sprintkracht van de Belgische, die vorig jaar wel bijna een minuut sneller was dan de winnares van zondag (36:49 tegen 37:45).

De halve marathon van Berlijn geldt als de opening van het internationale skeelerseizoen. Met een volledige marathon op zaterdag 23 september wordt het inline-jaar in de Duitse hoofdstad traditioneel afgesloten. Ook in die wedstrijd hebben Swings en Tas een goede reputatie opgebouwd.

U wil onze betalende artikels lezen maar nog geen abonnement nemen? Meld u aan en proef gratis van  plus-artikels.

Lees gratis ›

Geen betaalgegevens nodig