Nicola Philippaerts WB-winst in Omaha: “Dit smaakt zoet”
Foto: BELGAIMAGE

Nicola Philippaerts en Harley v/d Bisschop hebben afgelopen nacht op de finale van de Wereldbeker jumping de Grand Prix of Omaha gewonnen. In een barrage met vier hield Philippaerts de Italiaan Lorenzo de Luca (Limestone Grey) en de Duitser Ludger Beerbaum (Chiara) af. Na de ontgoocheling van zaterdag verlaat Nicola Philippaerts Omaha met opgeheven hoofd.

Na een goede start tijdens de openingsdag van de Longines FEI World Cup in Omaha (Nebraska) stond Nicola Philippaerts op de elfde plaats. Vrijdagavond ging het minder vlot en liet de Belgische combinatie drie balken uit de lepels vallen. Harley v/d Bisschop nam voor het eerst deel aan het groot kampioenschap en leek onder de indruk van de omstandigheden waarop Philippaerts een moedige beslissing nam en besloot om de druk weg te nemen. In plaats van de super finale op zondag te rijden namen Philippaerts en Harley v/d Bisschop deel aan de Grand Prix of Omaha en daarin gingen ze met de zege aan de haal.

“Harley deed het uitstekend vandaag en deze zege spoelt de ontgoocheling van gisteren toch wel een beetje door. Het blijft jammer van de mindere prestatie op vrijdag maar Omaha verlaten met winst in de Grand Prix smaakt ook zoet”, meldde hij. “Deze week vlieg ik naar Mexico waar ik met Chilly Willie deelneem aan de eerste manche van de Longines Global Champions Tour. Harley keert terug naar België en is toe aan wat rust. Eind deze maand wachten de wedstrijden in Antwerpen en Lummen”.

Zondagavond wordt in Omaha nog de grote finale gereden. Daarin start vice-Europees kampioen Gregory Wathelet met de 12-jarige BWP-ruin Forlap als voorlaatste, net voor thuisrijder en leider McLain Ward.

Wist je dat je ook zonder abonnement elke maand 3 betalende  plus-artikels kunt lezen?

Lees gratis ›

Vul je e-mailadres en wachtwoord in