Nicola Philippaerts wint Grote Prijs op WB-finale
Archiefbeeld Foto: BELGAIMAGE

Nicola Philippaerts heeft op de finale van de Wereldbeker Jumping in het Amerikaanse Omaha de Grote Prijs gewonnen. Er kwamen slechts 14 combinaties aan de start omdat de meeste ruiters, onder wie onze andere landgenoot Gregory Wathelet, zich wilden sparen voor de grote finale, die zondagavond om 21.00 uur Belgische tijd van start gaat.

Nicola Philippaerts, die na een ontgoochelende tweede proef met 12 strafpunten forfait gaf voor de grote finale, kon zich met het 10-jarig Belgisch Warmbloed Paard (BWP) H&M Harley van den Bisschop volledig focussen op de Grote Prijs over twee ronden.

Na de eerste ronde was hij met drie andere combinaties foutloos. En ook in de tweede ronde kon hij de nul op het scorebord houden en met een tijd van 38.65 was hij ruim 1 seconde sneller dan de Italiaanse combinatie Lorenzo de Luca/Limestone Grey, die uitkomt voor de Belgische stal Stephex Stables uit Meise. De Luca rijdt nog wel de grote finale, maar dan wel met de 13-jarige BWP-ruin Ensor de Litrange Lxii, opgeleid door Jos Lansink. Met 16 strafpunten komt hij evenwel niet meer in aanmerking voor de eindzege.

In die grote finale zondag start vice-Europees kampioen Gregory Wathelet met de 12-jarige BWP-ruin Forlap als voorlaatste, net voor thuisrijder en leider McLain Ward en HH Azur.

Wist je dat je ook zonder abonnement elke maand 3 betalende  plus-artikels kunt lezen?

Lees gratis ›

Vul je e-mailadres en wachtwoord in