Vlaamse diversiteitsambtenaar nu echt ontslagen
Foto: BELGA

De Vlaamse diversiteitsambtenaar Alona Lyubayeva wordt ontslagen. Dat heeft de Vlaamse regering vanmiddag beslist.

Het ontslag van Lyubayeva zat er al even aan te komen. De Vlaamse diversiteitsambtenaar kreeg een negatieve evaluatie van Liesbeth Homans . Volgens Lyubayeva zelf werd ze ontslagen omdat ze zich te kritisch had opgesteld tegenover minister van Gelijke Kansen Liesbeth Homans (N-VA).

Er zouden ook drie collega’s naar een vertrouwenspersoon gestapt zijn om hun beklag te doen over de leiderschapskwaliteiten van Lyubayeva, twee van hen zouden een klacht overwogen hebben wegens pesterijen, schreef De Morgen.

Haar tv-optreden dinsdag in De Afspraak werd bovendien gezien als een provocatie, wat de ‘goesting’ om haar te verdedigen bij Open VLD en CD&V niet aanwakkerde. Lyubayeva haalde er zwaar uit naar de minister. ‘Hoe kan Homans mij evalueren? Ze heeft mij nooit gezien’, zei ze. En nog: ‘Ik ben opgegroeid in een totalitair regime. Ik weet hoe het voelt als je onrechtvaardig behandeld wordt. Zo’n evaluatie is alle grenzen voorbij.’

Lyubayeva werd vanmorgen gehoord door de Vlaamse regering. De ambtenaar kwam er zich verdedigen tegen haar negatieve evaluatierapport en nakende ontslag. Het gesprek met de Vlaamse ministers duurde een half uurtje. Nadien wilde de diversiteitsambtenaar geen commentaar kwijt.

Vanmiddag kreeg Lyubayeva te horen dat ze ontslagen werd.

U wil onze betalende artikels lezen maar nog geen abonnement nemen? Meld u aan en proef gratis van  plus-artikels.

Lees gratis ›

Geen betaalgegevens nodig