Allerlaatste kans voor tijdskrediet
Foto: rr

Wie nog niet-gemotiveerd tijdskrediet wil aanvragen, rept zich best nog snel naar de personeelsdienst, want vanaf morgen gaat het systeem definitief op de schop.

Een tijdje thuisblijven van het werk, om te onthaasten bijvoorbeeld, zonder dat je daar een specifieke reden voor hebt, wordt vanaf morgen veel moeilijker. Werknemers kunnen dan niet langer ‘ongemotiveerd’ tijdskrediet aanvragen. Dat is het gevolg van een sociaal akkoord tussen vakbonden en werkgevers, eind vorig jaar gesloten in de Nationale Arbeidsraad.

Sinds 2015 krijgen werknemers sowieso al geen vergoeding meer voor ongemotiveerd tijdskrediet, maar je werkgever kon de aanvraag om je loopbaan ‘on hold’ te zetten – tot een jaar per loopbaan – niet weigeren.

Voorwaarden

Als je nu vandaag nog snel ongemotiveerd tijdskrediet wil aanvragen, moet je wel rekening houden met enkele voorwaarden. Ten eerste moet de aanvraag schriftelijk zijn: ofwel per aangetekende brief, ofwel laat je de personeelsverantwoordelijke een brief en een duplicaat ondertekenen.

Bij bedrijven met meer dan twintig werknemers moet de aanvraag in principe drie maanden op voorhand gebeuren. Wie vandaag zijn verzoek indient, kan dus mogelijk niet vertrekken voor juli. Bij kleinere kmo’s is dat zelfs zes maanden op voorhand. Natuurlijk kan een werkgever zich soepeler opstellen.