Hof van Cleve in top vijftien klassieke restaurants van Europa
Peter en Lieve Goosses Foto: Fred Debrock

Op de nieuwe ranking van Opinionated About Dining (OAD) met de 200 beste klassieke restaurants van Europa prijken dit jaar zes Belgen. Met een vijftiende plaats voor Hof van Cleve is driesterrenchef Peter Goossens de best genoteerde landgenoot.

Het is nog maar de tweede keer dat OAD een lijst maakt van de beste klassieke restaurants van Europa, niet te verwarren met de algemene lijst van beste Europese restaurants die later dit voorjaar wordt bekendgemaakt.

Naast Hof van Cleve op de vijftiende plaats, zijn nog vijf andere Belgische restaurants terug te vinden op de lijst. Binnen de top 100 gaat het om Sea Grill van Yves Mattagne (56), Comme Chez Soi van Lionel Ringolet (68) en Het Gebaar van Roger Van Damme (86). Le Chalet de la Forêt van Pascal Devalkeneer (126) en Restaurant Elckerlijc van Peter De Clercq (196) vallen buiten de top honderd.

De ranking is gebaseerd op meer dan 160.000 recensies door meer dan 4.500 foodies. Restaurant Hôtel de Ville – B. Violier van chef-kok Franck Giovannini in het Zwitserse Lausanne staat helemaal bovenaan de lijst.