Vrouwen gaan beter om met geld dan mannen
Foto: Photo News

Een enquête bij meer dan 21.000 Europeanen, door het kredietmanagementkantoor Intrum Justitia, leert dat vrouwen bewuster omgaan met uitgaven dan mannen en beter op de hoogte zijn van dagelijkse kosten.

Volgens Intrum Justitia behoren de Belgische mannen tot de slechtste leerlingen van de Europese klas. Van alle Europese mannen zijn enkel de Franse mannen nog iets nonchalanter of roekelozer.

Zo zouden Belgische mannen er in vergelijking tot andere Europeanen geen moeite mee hebben om hun huur (10 procent) of lening (16 procent) te laat af te betalen. Dat is boven het EU-gemiddelde van respectievelijk 6 en 11 procent.

In vergelijking met de Belgische vrouwen zijn de mannen liefst driemaal meer bereid tot het nemen van financiële risico’s. Volgens berekeningen van Intrum zouden er een half miljoen Belgische mannen geen graten zien in (te) late betalingen.

Mannen zijn volgens de enquête ook meer bereid dan vrouwen om risico’s te lopen voor de financiering van een vakantie of de aankoop van als tv’s. Een man op de drie zou in dat geval zijn, tegen minder dan een vrouw op de vijf.