Instagramprofiel Tiany Kiriloff gestolen: ‘Dit is broodroof’
Foto: kaat pype

Met 191.000 volgers heeft Tiany Kiriloff een van de populairste Instagramprofielen in België. Of beter gezegd had, want de modeblogster en stiliste werd gehackt en is (voorlopig?) al haar foto’s en volgers kwijt.

Tiany Kiriloff, medeoprichtster van het onlineplatform Belmodo, deelt dagelijks meerdere kiekjes met haar volgers, van haar ontbijt tot haar drie dochters en de inhoud van haar waanzinnige kledingkast: haar 191.000 fans hoeven geen seconde van haar leven te missen.

Dat doet Kiriloff niet louter voor haar plezier: ze maakte van product placement een belangrijke inkomstenbron en veel van die foto’s zijn dan ook gesponsord door verschillende merken.

Sinds maandag is haar account @belmodotiany echter spoorloos verdwenen, vermoedelijk gehackt door cybercriminelen die haar duizenden volgers willen doorverkopen aan andere gebruikers, meldt De Tijd. Een zware financiële domper voor de fashionista.

‘Dit is broodroof’, reageert Kiriloff bij De Tijd. ‘Voorlopig leven de kledingmerken met me mee, maar als ik mijn profiel niet terugkrijg, kan ik commerciële deals met hen niet nakomen.’

Ze hoopt dat Instagram erin slaagt haar account op te sporen en opnieuw kan activeren, maar heeft intussen haar privéprofiel @tianykiriloff opengezet voor wie haar niet kan missen.