We blijven massaal naar Turkije reizen
De stranden van Turkije blijven Belgen lokken Foto: REUTERS

De recente diplomatieke spanningen beletten de Belg niet om naar Turkije te trekken. De Turkse Rivièra is, naast de Spaanse eilanden, één van de topbestemmingen in de paasvakantie.

Antalya is op één na de populairste vakantiebestemming met Pasen. Dat blijkt maandag uit boekingscijfers van Thomas Cook België. De Spaanse eilanden Tenerife (1), Lanzarote (4) en Palma de Mallorca (5) zijn traditionele topbestemmingen voor Pasen. Het Griekse Kreta staat op plaats 3.

Maar het meest opvallende is dat de Turkse Rivièra ondanks de recente politieke gebeurtenissen op plaats twee prijkt van populairste vakantiebestemmingen met Pasen.

‘De Turkse Rivièra staat net als in 2016 op de tweede plaats van vliegvakanties in de paasvakantie. De Belgen lijken zich niet te laten afschrikken door de diplomatieke spanningen’, zegt Franklin Braeckman, woordvoerder van Thomas Cook België.

Het Egyptische Hurghada is de sterkste stijger tegenover vorig jaar en valt net buiten de top-5 van populairste vakantiebestemmingen bij Thomas Cook. Ook Tunesië is terug van weggeweest: vijf procent van alle Belgen die deze paasvakantie met het vliegtuig op vakantie gaan, vliegen naar Tunesië. Bij de verre bestemmingen scoren Bali, Thailand en de Malediven goed.

De paasvakantie blijft ook voor skiërs een geliefkoosde periode. Onlangs vielen er meters verse sneeuw in Frankrijk, Oostenrijk en Zwitserland. Belgen boeken volop de nog overgebleven overnachtingsplaatsen, aldus Thomas Cook.