Relletje over Twitteraccount katten Geert Wilders
Snoetje en Pluisje Foto: Twitter

De Nederlandse politicus Geert Wilders opende het voorbije weekend een Twitteraccount voor zijn twee katten. De account @wilderspoezen had in een mum van tijd enkele duizenden volgers. Dat de Nederlandse krant Algemeen Dagblad een bericht over de account offline haalde, viel niet bij iedereen in goede aarde.

Geert Wilders adopteerde onlangs met zijn vrouw twee poezen uit een asiel. Wilders lanceerde een oproep aan zijn volgers om een naam voor de dieren te kiezen. Afgelopen weekend maakte Wilders bekend dat hij de katten Snoetje en Pluisje zou noemen en dat de beesten te volgen waren via een aparte Twitter-account.

De Nederlandse krant Algemeen Dagblad publiceerde net als een aantal andere kranten een artikel op zijn website over de Wilderspoezen. Nadat de Nederlandse oud-Kamervoorzitter Frans Weisglas (VVD) via Twitter vragen had gesteld bij de relevantie van dat bericht aan AD-hoofdredacteur Hans Nijenhuis, liet die laatste het bericht offline halen.

Waarna Nijenhuis de wind van voren kreeg en de kritiek kreeg dat hij zich voor de kar van de VVD liet spannen. Uiteindelijk publiceerde Nijenhuis op zijn Facebookpagina een bericht waarin hij verklaarde dat hij de relevantie van het bewuste bericht niet inzag. ‘Wij sluiten de katten van Wilders niet uit, maar dan moeten ze wel iets te melden hebben. Dezelfde houding als tegenover hun baasje dus’, aldus de hoofdredacteur.