Lotto Soudal rekent in Gent-Wevelgem op Jürgen Roelandts
Foto: BELGA

Lotto Soudal krijgt zondag een derde kans deze week iets recht te zetten. In Dwars door Vlaanderen viel het team collectief door de mand. In de E3 Harelbeke kon men verzachtende omstandigheden inroepen. Tony Gallopin kwam vroeg in de wedstrijd ten val en moest opgeven, Tiesj Benoot reed op een slecht moment lek.

“Wij hebben in Harelbeke inderdaad ons deel van de pech wel gehad, met beide kopmannen. Ik vind het zelfs indrukwekkend dat Tiesj nog wist terug te knokken en alsnog een mooie finale reed”, stelde ploegleider Herman Frison. “Wij hebben in Gent-Wevelgem een andere kern, met onder anderen Jens Bebusschere en Jürgen Roelandts. Ook Moreno Hofland is opnieuw van de partij. Dit zijn renners voor een parkoers als dat van Gent-Wevelgem. Dit is altijd een aparte koers geweest. Deze klassieker wordt gekenmerkt door de wind, de passage aan De Moeren en natuurlijk de Kemmelberg. Dat is Gent-Wevelgem ten voeten uit.”

Er was de voorbije dagen wat te doen over de onverharde wegen in het parcours. “De Plugstreets hoefden er voor mij niet in te zitten, maar blijkbaar hebben de organisatoren een andere opinie. Deze wedstrijd is mooi genoeg en dan moet je geen passages op onverharde wegen inlassen. Ik verwacht alvast geen massaspurt. Daarvoor is de wedstrijd veel te zwaar geworden. Ik zie wel een kleine groep sprinten voor de zege en hopelijk zitten daar enkelen van ons bij, met een gemotiveerde Jürgen Roelandts.”