Jürgen Roelandts is klaar voor Gent-Wevelgem: “Klassieker winnen blijft grote doel”
Foto: Photo News

Jürgen Roelandts eindigde de voorbije twee jaar telkens als zevende in Gent-Wevelgem. Zondag hoopt de kopman van Lotto-Soudal eindelijk te kunnen oogsten in de waaierkoers, die deel uitmaakt van de WorldTour.

“De voorbije jaren heb ik al mooie resultaten geboekt in Gent-Wevelgem. Ik deed altijd mee voor de ereplaatsen, maar een podiumplaats zat er nog niet in. Zondag is er een nieuwe kans, en zoals steeds ga ik voluit voor de overwinning. Een klassieker winnen blijft het grote doel”, stelt Roelandts.

De 31-jarige Vlaams-Brabander verwacht dat de wind opnieuw een grote rol zal spelen in Gent-Wevelgem. “Het wordt ongetwijfeld weer een zware wedstrijd. Gent-Wevelgem is al lang geen sprintklassieker meer. Ook morgen zal de wind weer vroeg in de wedstrijd een bepalende factor zijn. Ik heb gezien dat er een noordoostenwind staat, dat betekent dat we waaiers kunnen verwachten in de Moeren. Dat is wat Gent-Wevelgem zo een aantrekkelijke koers maakt.”

“We moeten aanval Sagan voor zijn”

“Ook op de plugstreets (hafverharde stroken, red) zou de wind voor spektakel kunnen zorgen”, vervolgt Roelandts. “Als er waaiers getrokken worden op die smalle wegen, kunnen er niet veel renners in één waaier. In andere omstandigheden denk ik dat die plugstreets de wedstrijd niet zullen beïnvloeden. Ze bollen goed.”

Wereldkampioen Peter Sagan wordt andermaal de te kloppen man, voorspelt Roelandts. “De tweede beklimming van de Kemmelberg zal wel veel invloed hebben op de uitslag. Daar zou Peter Sagan weer gevaarlijk uit de hoek kunnen komen. Voor 99% van het peloton geldt dat we zijn aanval moeten voor zijn. Daar sta ik dus niet alleen in en dat kan bondgenoten opleveren.”