Het Ivoorkust van kersvers bondscoach Marc Wilmots heeft vrijdag een vriendschappelijke interland tegen Rusland gewonnen met 0-2. Jonathan Kodjia (30’) en Wilfried Zaha (70’) maakten de doelpunten in Krasnodar. Vooral het tweede doelpunt van Zaha maakte de tongen los, de middenvelder van Crystal Palace slingerde alsof het niets was door de Russische verdediging, en kreeg dan ook verdiend applaus van - zelfs! - het Russische publiek.

Bij de Ivorianen maakte Mamadou Bagayoko (STVV) de partij vol. Goh Bi Cyriac, ex-aanvaller van Standard, RSC Anderlecht en KV Oostende, kwam niet van de bank. Rusland is volgende week dinsdag in Sochi ook de tegenstander van de Rode Duivels.

Wilmots werd afgelopen dinsdag aangesteld als bondscoach van Ivoorkust, maar zat tegen het gastland van het WK 2018 nog niet op de trainersbank. Zijn contract gaat pas in op 1 april. Tot die tijd neemt Ibrahim Kamara, assistent van de vorige bondschoach Michel Dussuyer, de honneurs waar. In de oefeninterland van maandag tegen Senegal zal de 48-jarige Wilmots allicht wel al in de Ivoriaanse dug-out waar te nemen zijn. Zijn eerste officiële wedstrijd als bondscoach van de “Oranje Olifanten” staat op 4 juni op het programma. Dan neemt Ivoorkust het in Rotterdam op tegen Nederland.