Man in vorm Dimata moet forfait geven voor interland tegen Malta
Dimata (links) naast Obbi Oulare Foto: BELGA

Nany Landry Dimata (KV Oostende) is out voor de EK-kwalificatiewedstrijd van de Belgische beloftenploeg van maandag (27 maart om 20u in Leuven) tegen Malta. Dat liet bondscoach Johan Walem vrijdag weten op Twitter. Dimata heeft nog te veel last van een blessure die hij vorige week zaterdag opliep in de verloren bekerfinale tegen Zulte Waregem (3-3, na pen. 4-2) en verliet ondertussen de selectie.

Donderdag voegde Walem Marseille-aanvaller Aaron Leya Iseka al toe aan de selectie. Alexis De Sart (STVV), Jules Van Cleemput (KV Mechelen) en Philippe Rommens (PSV) verlieten de selectie. Ook Arno Monsecour (Lokeren) moest eerder al afhaken. Hij werd vervangen door Ryan Mmae (Standard).

Voor de nieuwe generatie jonge Duivels is de partij tegen Malta de eerste wedstrijd in de nieuwe campagne. België speelt in groep 6 verder nog tegen Cyprus, Hongarije, Zweden en Turkije. De negen groepswinnaars plaatsen zich rechtstreeks voor het EK van 2019 in Italië en San Marino. De vier beste tweedes verdelen de twee resterende EK-tickets via play-offs. Het EK zelf geldt als kwalificatietoernooi voor de Olympische Spelen van 2020 in Tokio.