Gregory Wathelet mikt met Forlap op podium op WB-finale jumping
Foto: AFP

Vice-Europees kampioen Gregory Wathelet rijdt volgende week de wereldbekerfinale jumping in het Amerikaanse Omaha met de 12-jarige ruin Forlap in plaats van met de 11-jarige hengst Coree. Hij mikt resoluut op een podiumplaats.

Gregory Wathelet denkt met Forlap meer kans op succes te hebben dan met Coree, over wie hij nochtans beweerde dat hij dit jaar echt zou doorbreken. “De piste in Omaha is relatief klein en dat is iets dat Forlap beter ligt dan Coree”, verantwoordt de 36-jarige Luikenaar zijn keuze. “Forlap is iets wendbaarder en heeft in het verleden al voldoende bewezen als kampioenschapspaard. Ik heb hem bovendien speciaal voorbereid op deze finale. Coree komt een week later in actie op de eerste manche van de Global Champions Tour in Mexico.”

Gregory Wathelet is er van overtuigd dat hij in Omaha op het podium kan geraken. “Ik besef langs de ene kant dat de wereldtop aanwezig is en dat iedereen voluit zal gaan, maar met een paard als Forlap moet ik voor niemand onderdoen. Ik heb ondertussen het vertrouwen opgebouwd dat ik, mits een tikkeltje meeval, overal vooraan kan eindigen.”