Jonkies van Club Brugge blijven maar stunten op prestigieus toernooi
Foto: rr

De beloften van Club Brugge hebben zich vrijdag geplaatst voor de halve finales van de Viareggio Cup. In de halve finales gingen de youngsters van Napoli met 2-0 voor de bijl. Rik De Kuyffer (14. en 90.+5) bezorgde blauw-zwart met twee goals de zege.

Club had de groepsfase als winnaar afgesloten na zeges tegen Cagliari (3-1) en Parma (3-0) en een gelijkspel tegen Genoa (2-2). In de achtste finales stuntte Club Brugge met een zege na strafschoppen tegen titelverdediger Juventus (2-2, na pen. 9-8). In de kwartfinale tegen Napoli bezorgde De Kuyffer (14.) de Bruggelingen al vroeg een voorsprong. Napoli kon niet meer terugslaan en vijf minuten in de toegevoegde tijd legde opnieuw De Kuyffer de 0-2 eindstand vast.

In de halve finales komt Club Brugge uit tegen Empoli, dat in de kwartfinales Spal versloeg met 1-0. Club Brugge is de enige Belgische deelnemer op de 69e editie van het toptoernooi met Italiaanse en buitenlandse beloftenploegen. Twee jaar geleden strandde blauw-zwart in de achtste finales, vorig jaar nam het niet deel. De Belgische clubs hebben een reputatie op het toernooi van Viareggio. In 2013 won Anderlecht - met onder anderen Frank Acheampong, Chancel Mbemba, Leander Dendoncker en Michaël Heylen - de finale tegen AC Milaan. Een jaar later speelden de jonge Brusselaars (toen met onder meer Dendoncker, Leya Iseka en Andy Kawaya) opnieuw de finale tegen Milan, maar trokken de Italianen aan het langste eind.