Hans Herbots mag miniserie van BBC en HBO regisseren
Hans Herbots. Foto: Bart Dewaele

De Vlaamse regisseur Hans Herbots vormt samen met Sam Miller het regisseursduo van ‘Rellik’, een zesdelige minireeks in opdracht van BBC One en HBO Cinemax. Dat heeft het Vlaams Audiovisueel Fonds bekendgemaakt.

De titel Rellik - ‘killer’ achterstevoren geschreven - hint naar de atypische verhaallijn van de reeks. Zo wordt de moordenaar al meteen in de eerste aflevering gevat, terwijl er in de volgende afleveringen teruggegaan wordt in de tijd. Daarin wordt er ingezoomd op de klopjacht, de moord zelf en op de dader.

Spilfiguur in het verhaal is Gabriel Markham, een inspecteur van de Londense Metropolitan Police die zich op het onderzoek naar de dader stort. Hij wordt vertolkt door Richard Dormer die ook te zien is in Game of Thrones. De inspecteur wordt in zijn queeste bijgestaan door de scherpzinnige inspecteur Elaine (Jodi Balfour).

Herbots regisseert de miniserie samen met de Brit Sam Miller, onder meer bekend van de detectiveserie Luther. De opnames van de zesdelige reeks gingen deze week van start in Londen.

De Vlaamse regisseur is bij ons bekend van producties als ‘Windkracht 10’, ‘De behandeling’ en ‘Als de dijken breken’.