TV-Tips. Er hangt liefde in de lucht
‘Moonrise kingdom’: hier hangt liefde in de lucht. Maar ook een storm.

Voor wie vanavond een filmavond wil houden, kan op de klassieke zenders kiezen voor Julianne Moore, Keanu Reeves of een typische Wes Anderson-film. Aan u de keuze.

1. MOONRISE KINGDOM

NPO 2 22.55-0.20 uur

Sam en Suzy zijn twee eenzaten op een rustig eiland aan de Amerikaanse Oostkust. De twee kinderen zijn smoorverliefd op elkaar en smeden een plan om weg te lopen van huis. Het is de zomer van 1965. Er hangt niet alleen liefde in de lucht, er is ook een hevige storm op til. Het hele eiland wordt gemobiliseerd om de twee kinderen te vinden. En dan landt de storm. Een heerlijk pastelkleurig fantasietje, getekend Wes Anderson.

2. FAR FROM HEAVEN

Canvas 22.05-23.50 uur

Julianne Moore speelt een modelhuismoeder die moet leren omgaan met de onderdrukte homoseksualiteit van haar echtgenoot en het geroddel over haar platonische liefde voor de zwarte tuinman. Een adembenemend melodrama.

3. POINT BREAK

Eén 23.35-1.30 uur

De hoogdagen van Patrick Swayze speelden zich eind jaren 80 en begin jaren 90 af. In Point break mocht hij eens een heel andere rol spelen. Als de vriendelijke surfer en bankovervaller Bodhi zorgde hij aan de zijde van Keanu Reeves voor een nieuwe kaskraker.

4. LES ANNÉES DE PLOMB, UNE TRAGÉDIE ITALIENNE

La Une 22.43-00.05 uur

De jaren 70 waren bloederig in Italië. Extreemlinkse terreurgroepen lieten bommen ontploffen en gijzelden politici en zakenlui. Een decennium lang was het land in de ban van links-radicaal geweld, een trauma dat nog niet is verteerd. Documentairemaker Nicolas Glimois rakelt de oude, pijnlijke herinneringen op en gaat met behulp van archiefmateriaal en interviews op zoek naar de waarheid.