Knie houdt judoka Roxane Taeymans weg van GP Tbilisi en EK
Foto: BELGA

Judoka Roxane Taeymans (-70 kg) moet door een knieblessure forfait geven voor de Grand Prix in het Georgische Tbilisi (31 maart-2 april). Ze moet ook een kruis maken over het EK in het Poolse Warschau (20-23 april).

Taeymans liep begin maart in de halve finale van de European Open van Praag een knieblessure op. “Zonder aanwijsbare reden merkte ik bij het verlaten van de tatami na die halve finale, dat mijn knie bijzonder opgezwollen was”, legt de Antwerpse uit. “Hoe langer ik stil bleef zitten, hoe dikker de knie werd. Men heeft ter plaatse nog getracht vocht uit de knie te trekken maar het was puur bloed. Onderzoek in België bracht aan het licht dat de buitenste kruisbanden van mijn knie deels afgescheurd waren en dat veroorzaakte het bloedverlies.”

Op dit moment moet Taeymans zich beperken tot kracht- en conditietraining. “Judo is nog helemaal niet aan de orde en dus heeft het geen zin naar Tbilisi en de daaropvolgende olympische stage in het Hongaarse Tata af te reizen. Ik geef nu alle voorrang aan een volledig genezingsproces maar deze blessure slaat een gat in mijn seizoen. Het EK in Warschau valt in het water en dat is uiteraard een flinke streep door de rekening.”

In juni hoopt Roxane Taeymans (IJF 54) haar wederoptreden op wereldbekerniveau te kunnen doen. “En dat zou ik graag voorbereiden met de interclubwedstrijden van de Bundesliga, waaraan ook veel Duitse toppers aan deelnemen. Dat zou ideaal zijn om terug wedstrijdritme op te doen”.